Peter Bosz is een Nederlandse voetballer en voetbalcoach, vooral bekend voor zijn rol als hoofdtrainer in verschillende Europese clubs. Hij is succesvol in wat hij doet, al heeft hij nooit echt de hoogste top bereikt in de zin van internationale clubs. Maar goed, in het voetballen zelf was hij ook niet de beste prof die je ooit hebt gezien, al heeft hij wel maar liefst 8 interlands gespeeld voor Nederland. Wauw, wat een prestatie!

Anyway, we gaan in deze blog niet zo zeer in op de carrière van Peter Bosz. De echte voetbalfans zullen je dat immers zelf beter kunnen vertellen dan wij dat kunnen, dus wat dat betreft laten we het erbij. Waar we je wel over zullen informeren, is het vermoedelijke vermogen van Peter Bosz. In het voetbal kenmerkt zijn filosofie zich vaak op aanvallend spel en het creëren van kansen. Misschien heeft dat in zijn financiële leven hem ook wel ergens toe geleid.

Waar heeft Bosz geld mee verdiend?

De waarde van Bosz’s vermogen kan worden toegeschreven aan zijn salarissen als coach, contracten met club en eventuele bonussen en premies die hij heeft ontvangen tijdens zijn carrière. Echter moet daarbij ook gezegd worden dat hij soms nogal in de weer was met bepaalde transferrechten en niet altijd de volle pond betaald kreeg van hoe je dacht dat dat gebeurde. Het is dus niet zo dat hij, net als veel voetballers van nu, miljoenen gulden binnen heeft gesleept en daar de rest van zijn leven op kan teren.

Wel zou naar verluidt zijn trainerscarrière hem veel hebben opgeleverd. Volgens sommige bronnen zou hij tot nu toe serieus miljoenen hebben binnensleept. Bij zijn tijd bij PSV zou hij zelfs de best betaalde trainer zijn die de club ooit gekend heeft. Het zou naar schatting gaan om zo’n 2 à 3 miljoen euro. Mocht hij dit trucje meerdere malen hebben uitgehaald, dan kan het maar zo zijn dat hij zichzelf multimiljonair mag noemen.

Vermogen

Hoewel exacte cijfers moeilijk te verifiëren zijn, wordt zijn vermogen geschat in de miljoenen euro’s, wat typisch is voor toptrainers in het Europese voetbal. Veel van dit soort mensen laten niet al die euro’s op de bank staan. De reden hiervoor is dat je daar in Nederland alleen maar belasting over betaald en bovendien geldt, waarom zou je het allemaal stil laten staan. Veel van dit soort personen investeren in vastgoed en dergelijken en misschien heeft Bosz dat ook wel gedaan. In 2018 verkocht hij zijn villa in elk geval met winst, dus je kan verwachten dat er wel enig geld in zijn nieuwe huis is gestoken. Dat moet ook wel, want op het gigantische Apeldoornse perceel dat hij in bezit heeft, liet hij een royale villa bouwen. Dat staat trouwens ook nog los van de twee pandjes die verder op zijn naam staan.

Conclusie

Alle informatie brengt ons naar de conclusie van dit artikel. Dus, wat we kunnen concluderen? Nou, dat is dat je absoluut geen medelijden hoeft te hebben met Peter Bosz. Tenminste, in de zin van dat hij het financieel wel prima voor elkaar heeft. Op professioneel vlak zou je wellicht kunnen stellen dat hij soms te hard is aangepakt door critici, maar goed, dat is ook part of the job. Voor nu zwaaien we af en zeggen je graag tot ziens!