De ‘After‘ filmserie heeft de harten van miljoenen fans over de hele wereld veroverd. De films omvatten een meeslepend verhaal en zijn gevuld met intrigerende personages. Je wordt meegenomen in een emotionele achtbaanrit vol passie, drama en onverwachte wendingen.

Tenminste, voor degene die de boeken niet hebben gelezen. Want, inderdaad, de films zijn (deels) gebaseerd op de boekenserie, geschreven door Anna Todd. In deze blog gaan we in ieder geval in op de juiste volgorde van zowel boeken als films, vertellen we je waar je der films kan kijken en ontdekken we nog veel meer over deze serie. We vertellen je zelfs wat je kan gaan kijken/ lezen als je klaar bent met de ‘After’-serie, zodat je niet in een leegte valt.

De juiste volgorde

We houden ervan als iemand niet te lang om van allerlei zaken blijft heen draaien. Daarom zullen wij dat ook niet doen en vertellen we meteen wat de juiste volgorde van de boeken en films van de serie ‘After’ is.

Boeken

De juiste volgorde van de boeken is als volgt. De Nederlandse titel van het boek wordt gevolgd door de originele, Engelse titel.

  1. Hier begint alles – After
    Tessa neemt afscheid van haar rustige leven met een overbezorgde moeder en vriendje en gaat studeren. Hier leidt ze een redelijk gepland bestaan, tot ze Hardin ontmoet. Hij brengt een kant in haar omhoog die ze nog niet kende. Alles wat Tessa van te voren had bedacht, verandert.
  2. Je kan niet leven zonder hem – After we collided
    Als Tessa erachter komt dat haar relatie met Hardin is gebaseerd op een weddenschap, is ze woedend. Lukt het Hardin om Tessa terug te winnen en wil Tessa nog wel met zo’n bedrieger verder? Zit zoiets in de aard van Hardin of is zijn hart nog niet helemaal zwart?
  3. Hij hoort bij jou – After we fell
    Ook Tessa heeft haar geheimen. Geheimen waar Hardin voor een lange tijd geen weet van is geweest. Tessa worstelt met haar gevoelens en twijfelt ineens aan alles in haar levens. Wanneer de geheimen van Tessa door Hardin worden ontdekt, is hij woedend en vormt ook hij ineens geen zekerheid meer in haar leven. Hoe loopt dit af?
  4. Voor altijd – After ever happy
    Hardin is niet makkelijk, maar Tessa is ook niet het makkelijke meisje dat ze ooit was. Beide struggelen met het feit dat ze een heftig verleden hebben en komen achter steeds meer geheimen. Ze twijfelen of ze de relatie wel kúnnen voortzetten en met name Tessa weet niet of ze de Hardin achter de stoere façade nog wel kan blijven steunen.
  5. Before, nooit meer zonder – Before
    Je leest over de tijd voor, tijdens en nadat Tessa en Hardin samen waren, door de ogen van omstanders. Eveneens zal Hardin vertellen hoe hij het heeft ervaren ten tijde van zijn ontmoeting met Tessa. Alles valt op zijn plek en wordt, zo goed als het kan, afgerond.

Zo, erg duidelijk waar de boeken over gaat en, als je de films hebt gekeken, ook duidelijk dat de films niet een volledige weerspiegeling zijn van wat er in de boeken is verteld. Over die films gesproken…

Films

De juiste van volgorde van de films uit de ‘After’-serie, is als volgt. Kijken is in principe ook wel leuk, dus in plaats van een beschrijving, hebben we links van de trailers toegevoegd.

#1 After

#2 After We Collided

#3 After We Fell

#4 After Ever Happy

#5 After Everything

Alle films zijn te bekijken op Amazon Prime. Een abonnement kost €4,99 per maand. Je kan er ook voor kiezen om de films te kijken of te huren op Pathé Thuis, al is dat vaak een stuk duurder. Tenminste, op bepaalde vlakken dan.

Alternatieven voor ‘After’

Maar goed, wat kan je kijken of lezen als je klaar bent met ‘After’? Na enige tijd is het wel weer leuk om alles opnieuw te kijken, maar dan ben je ook al wel snel klaar mee. We geven je enkele alternatieven.

Fifty Shades of Grey

Natuurlijk kunnen we deze boeken én films niet onbenoemd laten. De boekenvolgorde is

  • Vijftig tinten grijs
  • Vijftig tinten donkerder
  • Vijftig tinten vrij
  • Grey
  • Donkerder
  • Vrij

Qua films kan je uit de voeten met

  • Fifty Shades Of Grey
  • Fifty Shades Of Darker
  • Fifty Shades Freed

Gossip Girl

En dan heb je nog Gossip Girl. Het zijn dan geen films, maar het is wel een serie, gebaseerd op boeken geschreven door Ceciliy von Ziegesar. Lees:

  • Gemaakt voor elkaar – It had to be you (prelude)
  • Gossip girl – Gossip girl
  • We mailen! – You know you love me
  • Ik wil alleen maar alles – All I want is everything
  • Omdat ik het waard ben – Because I’m worth it
  • Ik hou van lekker – I like it like that
  • Ik wil jou voor altijd – You’re the one that I want
  • Er is geen betere – Nobody does it better
  • Wat er ook gebeurt – Nothing can keep us together
  • Altijd dichtbij – Only in your dreams
  • Deel de passie – Would I lie to you
  • Wie anders? – Don’t you forget about me
  • Ik kom altijd uit bij jou – I will always love you

De serie heet gewoon ‘Gossip Girl’, bestaat uit maar liefst 6 seizoenen en is tegenwoordig te bekijken op HBO Max.

Waarom een boek beter is dan de film

Kan je niet kiezen tussen lezen of kijken, dan raden we je aan te kiezen voor het boek. Want, boeken zijn vaak beter dan films vanwege de diepgaande karakterontwikkeling, gedetailleerde beschrijvingen, interne monologen en de ruimte voor persoonlijke verbeelding die ze bieden. In boeken kunnen lezers zich dieper inleven in de personages en de wereld van het verhaal verkennen, terwijl films soms concessies moeten doen aan tijdsbeperkingen en visuele presentatie. De rijkdom van de literaire taal en het vermogen om gedachten en emoties direct over te brengen, maken boeken vaak tot een meer bevredigende en meeslepende leeservaring dan de bijbehorende films.

Anyway, we hopen dat je de informatie hebt gevonden waar je naar op zoek was. Alvast veel plezier met kijken (of lezen) en geniet van een heerlijk ontspannen middag!