What a time to be alive, people! En dat menen we oprecht, want wat was het fantastisch om in een gedeelte van onze jeugd naar Nickelodeon te zappen. Je weet wel, op zo’n tv met een enorme achterkant, waar tegenwoordig wel tien flatscreens voor in de plaats zouden kunnen staan. Maar goed, naast Jetix was Nickelodeon als zender toch echt wel de bom.

In deze serie gaan we een trip down memory lane. We zullen ontdekken wat Nickelodeon ook alweer voor zender was en beter nog, welke fantastische series op hier op te zien waren. Lees daarom maar gauw verder, om geen letter van dit nostalgische gebeuren te missen. Let’s gooooo!

Alles op een rijtje

Oude Nickelodeon-series roepen een gevoel van nostalgie op bij volwassenen die ze als kinderen hebben bekeken. Deze programma’s vertegenwoordigen een tijdperk van onschuld en vreugde, en het opnieuw bekijken ervan brengt warme herinneringen naar boven. Of juist niet, omdat je tijdens het kijken altijd ruziede met je broers en zussen wie nou de afstandsbediening mocht vasthouden. Maar goed, herinner je je deze series nog?

#1 Spongebob Squarepants

SpongeBob SquarePants is een iconische Nickelodeon-serie die draait om een vrolijke spons genaamd SpongeBob die in een ananas in de onderwaterstad Bikinibroek woont. Samen met zijn beste vriend, de roze zeeslak Gerrit, zijn beste vriend, Patrick Ster en zijn buurman, de norse inktvis Octo, beleeft SpongeBob allerlei gekke avonturen op de bodem van de de oceaan. Hij werkt ook als kok in het Krabburgerrestaurant, gerund door de gierige meneer Krabs. De overbuurman Plankton heeft het zijn levensmissie gemaakt om het geheime Krabburger recept te stelen, wat erg grappige situaties oplevert. Met zijn positieve instelling en zijn enthousiasme is SpongeBob geliefd bij jong en oud en blijft hij een favoriet onder Nickelodeon-fans wereldwijd.

#2 The Fairly OddParents

Dit programma is een populaire animatieserie die draait om een jongen genaamd Timmy Turner. Hij heeft die feeën-peetouders heeft genaamd Cosmo en Wanda, die zijn wensen proberen te vervullen. Timmy’s wensen leiden vaak tot grappige en soms chaotische situaties, terwijl hij probeert zijn leven leuker te maken en problemen op te lossen. Hij moet echter oppassen dat hij zijn feeënpeters niet te veel gebruikt, omdat dit vaak onbedoelde gevolgen heeft. De serie zit vol met humor en avontuur en heeft een grote schare fans die genieten van de capriolen van Timmy en zijn magische feeën.

#3 Winx club

He ga je mee
Als je dat wilt
Hoor je bij ons

Winx!
Pak elkaar maar bij de hand
Probeer de kracht te voelen
Hoor de stem van de natuur
Oh Winx Club!

De hoofdpersonages uit deze serie, waaronder Bloom, Stella, Flora, Musa, Tecna en Layla, vormen de Winx Club. Samen beleven ze spannende avonturen en strijden ze tegen het kwaad, zoals de heksen van de Trix en andere duistere krachten die Magix, de magische dimensie, bedreigen. De serie combineert magie, vriendschap en avontuur en is geliefd bij een breed publiek vanwege de kleurrijke personages en boeiende verhalen. De serie speelt zich overigens grotendeels af op Alfea, de school waar de meiden op zitten.

#4 My Life as a Teenage robot

Wederom een animatie serie, welke nu gaat om Jenny, een robotmeisje dat is ontworpen om een normaal tienerleven te leiden. Jenny probeert te navigeren door de uitdagingen van het opgroeien, terwijl ze ook haar krachten en verantwoordelijkheden als een superheld robot ontdekt. Ze wordt vaak geconfronteerd met vijanden die haar willen vernietigen, maar ze wordt ook bijgestaan door haar vrienden en familie, waaronder haar beste vriend Brad en zijn jongere broertje Tuck. De serie combineert humor, actie en tienerdrama en was echt iets wat je óf heel leuk vond, of juist helemaal niet.

#5 Avatar: De Legende van Aang

Lang geleden leefden de vier naties in vrede samen,
maar alles veranderde toen de vuurnatie aanviel.
Alleen de avatar, meester van alle vier de elementen kon ze stoppen,
maar toen de wereld hem het meest nodig had, verdween hij

We weten bijna zeker dat iedereen die deze serie leuk vond, de intro van de serie kan afmaken. De avatar is namelijk een epische animatieserie die zich afspeelt in een wereld waarin bepaalde mensen, genaamd ‘benders’, de kracht hebben om de vier elementen – aarde, water, vuur en lucht – te beheersen. De serie volgt de reis van Aang, de Avatar en de laatste luchtmeester, die de verantwoordelijkheid heeft om vrede te brengen tussen de vier naties. Samen met zijn vrienden Katara, Sokka, Toph en later ook Zuko, probeert Aang de kwaadaardige vuurnatie te stoppen en balans te herstellen in de wereld. De serie is zelfs zo populair dat er recentelijk een live action versie op Netflix is verschenen. Super gaaf, nietwaar!

#6 iCarly

Deze vrij Amerikaanse sitcom draait om Carly Shay, een tienermeisje dat samen met haar beste vrienden Sam en Freddie haar eigen webshow creëert, genaamd iCarly. De show wordt geproduceerd op de zolder van Carly’s huis en wordt al snel een internetfenomeen. Samen bedenken ze grappige sketches, spelen ze spelletjes en interviewen ze beroemdheden. De serie volgt hun avonturen terwijl ze omgaan met de uitdagingen van het opgroeien en het runnen van een succesvolle webshow. Vooral de momenten van Spencer, de broer van iCarly, werd (en wordt) veel gelachen. Het is een van de weinige series waar de nasynchronisatie niet heel storend is.

#7 Ned’s Survival Gids

Ned’s Survival Gids is een, tja, een komedieserie. Ned Bigby, de hoofdpersoon van de serie, geeft zijn klasgenoten tips en advies over hoe ze de middelbare school kunnen overleven. Ned deelt zijn ervaringen en strategieën voor alles, van het omgaan met pestkoppen tot het overleven van de lunchpauze. Samen met zijn beste vrienden Cookie en Moze navigeert Ned door de ups en downs van het tienerleven, terwijl hij grappige situaties en hilarische problemen tegenkomt. Het is soms wat tenenkrommend om naar te kijken, maar toch wel iets wat keer op keer de aandacht trok van alle kijkers.

Zo, voor nu houden ‘m even hierop. We weten namelijk wel zeker dat je al ontzettend veel herinneringen hebt opgehaald. Mocht je geïnteresseerd zijn in nog meer van dit soort series, dan kunnen we daar altijd nog iets over schrijven. En, om je brein nog even te prikkelen, wat dacht je van de series Jimmy Neutron, Zoey 101, Het Huis Anubis, Rocket Power, Victorious, Totally Spies, …