Welkom bij deze blog over de beste thrillerfilms op Netflix in 2024! We zullen ons onderdompelen in wat er te bieden is op dit bekende platform, zodat je kan worden meegesleept naar de duistere en meeslepende wereld. Wij snappen het wel, dat de thrillerfilms nog steeds zo populair zijn. De adrenaline, suspense en onverwachte wendingen houden je in zijn greep en zorgen ervoor dat je op het puntje van je stoel (of bank) blijft zitten…

Maar goed, om te genieten van zo’n thriller moet je wel iets te kijken hebben. En dat, dat zullen we je in deze blog vertellen. Je zal namelijk de beste thrillerfilms op Netflix in 2024 krijgen voorgeschoteld. Dus of het nu gaat om een kat-en-muisspel tussen een detective en een sluwe moordenaar, of om een groep mensen die vastzitten in een benauwende situatie waarin hun leven op het spel staat, je zal ongetwijfeld de film van je dromen tegenkomen!

Films uit 2024

Allereerst een een film die daadwerkelijk in 2024 is uitgebracht en voldoet aan de criteria van een thriller. Oh ja, omdat we de ergste niet zijn, hebben we ook alleen de film besproken die er nog redelijk goed doorheen komt bij de IMDb-rating, want we hebben je immers belooft dat het alleen de ‘beste’ films zou betreffen in deze blog.

#1 Bhakshak

Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (7,2)

De film is gebaseerd op de gruwelijke feiten over misbruik die zich plaatsvonden in een tehuis voor jonge weesmeisjes in India. Het nieuws komt een journaliste ter ore, wie er vervolgens met gevaar voor eigen leven een einde aan wil maken. Hoewel de recensies over de film ietwat uiteenlopen, zouden wij zeggen, eerst lezen dan geloven. En let op, de film is niet in het Engels, dus het is tijdens het kijken zeker opletten geblazen.

Films uit voorgaande jaren

Dat er dit jaar nieuwe films zijn uitgebracht, betekent niet dat dat het enige is dat er op Netflix te kijken is. Met andere woorden, we rijken je graag een aantal goede films uit voorgaande jaren aan. Er bestaat wel degelijk een kans dat jij die nog niet hebt gezien namelijk. Klassiekers als The Fight Club laten we dus even achterwege. Nou ja, kijk er gerust even tussen, zouden we zeggen.

#1 Prisoners

Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (8,1)
Jaar: 2013

Het is de grootste nachtmerrie van iedere ouder wanneer je kind wordt ontvoerd. In deze film verdwijnen niet één, maar zelfs twee meisjes. Wanneer een verdachte aan gebrek aan bewijs wordt vrijgelaten, gaat een van de vaders zelf op zoek. Maar of dat nou zo’n goed idee is… En heeft hij het wel bij het juiste einde? Prisoners is een bloedstollend spannende film, maar tegelijkertijd ook eentje waarbij je maar nauwelijks kan stoppen met kijken.

#2 The Lighthouse

Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (7,4)
Jaar: 2014

Wellicht zouden sommigen deze film classificeren als horror, maar wij houden het nog even bij thriller. In ieder geval wordt de mentale gezondheid van twee vuurtorenwachters enorm op de proefgestel, wanneer ze tegen hun grootste angsten en eenzaamheid aanlopen. Het verhaal speelt zich af in 1890, op een bijna magisch en vooral heel erg afgelegen eiland genaamd New England.

#3 Icarus

Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (7,9)
Jaar: 2017

De film, of eigenlijk filmische documentaire, genaamd Icarus vertelt het verhaal van doping in de Russische sport, met de focus op de Russische dopingcontroleur Grigory Rodchenkov. De film won de Oscar voor Beste Documentaire Feature op de 90e Academy Awards. Het onthult een schokkend verhaal van bedrog en corruptie. Super spannend én een film die een enorme indruk op je zal achterlaten.

#4 The Silencing

Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️ (6,3)
Jaar: 2020

Een typisch kat-en-muisspel zoals je die wel vaker in thrillers ziet. Dit keer betreft het de jacht van een vrouwelijke sheriff en een jager naar een moordenaar die mogelijk zijn dochter heeft ontvoerd. For your information: die ontvoering vond al zo’n vijf jaar geleden plaats. Wederom een film welke enorm spannend is en naar onze mening niet de waardering heeft gekregen die het zou moeten krijgen.

#5 Shutter island

Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (8,4)
Jaar: 2010

Wauw, wauw, wauw. Wát een film is dit. We zouden het eigenlijk wel op de lijst zetten met films ‘die iedereen een keer gezien moet hebben. Het verhaal, wat overigens een psychologische thriller betreft, volgt US Marshal Teddy Daniels, die een mysterieuze verdwijning onderzoekt op het afgelegen Shutter Island. Terwijl hij dieper graaft, wordt hij geconfronteerd met verontrustende waarheden en begint hij te twijfelen aan zijn eigen geestelijke gezondheid. De film is geprezen om zijn beklemmende sfeer, meeslepende verhaal en krachtige acteerprestaties. Het houdt kijkers op het puntje van hun stoel tot het verrassende einde. Kijken dus!

#6 The impossible

Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (7,5)
Jaar: 2012

Yikes, een (hele mooie) film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een Spaanse familie die de verwoestende tsunami van 2004 in Thailand overleeft. Met sterren als Naomi Watts en Ewan McGregor, toont de film de ongelooflijke veerkracht van de menselijke geest te midden van tragedie. Niet kijken als je bang bent voor een apocalyps, zouden we zeggen…

Voor nu laten we hier bij deze lijst. We hebben je namelijk toch wel weer zo’n 15 uur aan filmmateriaal gegeven, dus je bent er nog wel even zoet mee. Al uitgekeken? Neem dan even een kijkje op de rest van onze website. Er is immers genoeg te vinden!

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat er ontzettend veel goede thrillers bestaan. Ook in 2024 is het een en ander uitgekozen, waar we voor nu de voorlopig beste thriller op Netflix aan je hebben laten zien. We hopen dat je zal kunnen genieten van alle films die er te vinden zijn en zouden je willen aanraden om alle films met minimaal nog één ander persoon te kijken. Als je het eng vindt, wil je wel iemands hand vast kunnen pakken, nietwaar?