Zoek je een goede reden om jezelf te begraven onder een stapel dekens, omringd door chocolade en met een tissue in je hand? Mooi, want wij geven je die. We beschrijven in deze blog namelijk de beste romantische films op Netflix in 2024. Of je nu zin hebt in een klassieke love story, een dosis romantische komedie of een portie onverwachte wendingen, we zullen het je allemaal laten zien.

Trek lekker je meest comfortabele pyjama aan, trommel je geliefde op (of niet), zet je telefoon op stil en bereid je voor op een romantische achtbaanrit door de beste romantische films die je op Netflix kan vinden. Vergeet ook vooral niet om deze blog met al je kennissen en vrienden te delen, zodat ook zij lekker een avondje kunnen zwijmelen.

Let op! Het betreft de beste romantische films die tot en met 2024 zijn uitgebracht. Verder is onderstaande lijst géén rangschikking.

#1 My Name Is Loh Kiwan

Jaar: 2024
Duur: 2 uur en 13 minuten
IMDb beoordeling: 6,9 ⭐️⭐️⭐️

Dit is het verhaal over de Noord-Koreaanse Loh Kiwan, wie is gedeserteerd. Hij is in België beland en probeert er een vluchtelingenstatus te krijgen. Echter verloopt dat nog niet heel voorspoedig en neemt het een verhaal een wending wanneer hij een Koreaans-Belgische dame ontmoet. Het verhaal gaat over overlevingsdrang, verlies en de hoop op een betere toekomst. Hoewel het niet je meest standaard ‘romance’ betreft, kent het wel degelijk een aantal romantische aspecten. Het enige nadeel dat je over deze film zou kunnen zeggen, is dat het richting het einde misschien wat van de geloofwaardigheid verliest.

Bekijk hier de trailer van My Name is Loh Kiwan

#2 Call Me by Your Name

Jaar: 2017
Duur: 2 uur en 10 minuten
IMDb beoordeling: 7,8 ⭐️⭐️⭐️⭐️

Call Me by Your Name is een film over de zomerliefde tussen de zeventienjarige Elio en de oudere Amerikaanse student Oliver, wie doctoraatsstudent is bij de vader van Elio, een professor. De film speelt zich af in Noord-Italië in de jaren 80 en volgt het intieme en complexe liefdesverhaal tussen de twee hoofdpersonages. Terwijl ze samen de zomer doorbrengen, ontdekken ze gevoelens voor elkaar die hen uitdagen en transformeren. Het is een prachtig verhaal over passie, verlangen en zelfontdekking. Volgens velen is het dan ook een tranentrekkertje. Het gelijknamige boek lezen kan ook nog altijd, als je liever niet naar een film kijkt.

Bekijk hier de trailer van Call me by your name

#3 Love, Rosie

Jaar: 2014
Duur: 1 uur en 42 minuten
IMDb beoordeling: 7,1 ⭐️⭐️⭐️⭐️

Zin in wat luchtigers? Wat dacht je van deze film genaamd Love, Rosie. Dit verhaal gaat over twee beste vrienden, Alex en Rosie, wier levenspaden voortdurend kruisen, terwijl ze worstelen met hun (onbesproken) romantische gevoelens voor elkaar. Ondanks hun diepe verbondenheid en onuitgesproken liefde, lijken obstakels en misverstanden hen steeds uit elkaar te drijven. De film volgt hun tumultueuze reis door vriendschap, liefde en volwassenheid, waarbij ze ontdekken dat sommige liefdesbestemmingen een kronkelig pad vol verrassingen en uitdagingen zijn. Met hartverwarmende humor en onverwachte wendingen laat Love, Rosie zien dat ware liefde soms geduld en volharding vereist.

Bekijk hier de trailer van Love, Rosie

#4 The Age of Adaline

Jaar: 2015
Duur: 1 uur en 52 minuten
IMDb beoordeling: 7,2 ⭐️⭐️⭐️⭐️

We weten dat we niet onze eigen mening moeten doordringen, maar The Age of Adaline is stiekem onze all time favourite. In deze film volg je het buitengewone verhaal van Adaline Bowman, een vrouw die op mysterieuze wijze stopt met ouder worden na een bijna fataal ongeluk. Terwijl de wereld om haar heen verandert, blijft Adaline eeuwig jong en moet ze haar ongewone geheim voor anderen verbergen. Maar wanneer ze verliefd wordt op een charismatische man, wordt haar vastberadenheid om afstand te houden van menselijke relaties op de proef gesteld. Deze romantische film neemt je mee op een tijdloze reis door liefde, verlies en de betekenis van het leven.

Bekijk hier de trailer van The Age of Adaline

#5 Definitely, Maybe

Jaar: 2008
Duur: 1 uur en 51 minuten
IMDb beoordeling: 7,1 ⭐️⭐️⭐️⭐️

Deze film betreft het verhaal van van Will Hayes (gespeeld door Ryan Reynolds), een vader die zijn dochter vertelt over zijn romantische escapades in het verleden. Terwijl hij zijn liefdesleven van de afgelopen jaren onthult, raakt zijn dochter geïntrigeerd en begint ze te raden wie haar moeder zou kunnen zijn. Met hilarische flashbacks en onverwachte wendingen neemt de film je mee op een boeiende reis door liefde, vriendschap en zelfontdekking. Het is een heerlijke mix van humor, romantiek en verrassingen die je hart zal verwarmen.

Bekijk hier de trailer van Definitely, Maybe

#6 Znachor (Forgotten Love)

Jaar: 2023
Duur: 2 uur en 20 minuten
IMDb beoordeling: 7,5 ⭐️⭐️⭐️⭐️

Nadat oud-chirurg Rafal Wilczur zowel zijn geheugen als zijn familie is verloren, krijgt hij in zijn leven een tweede kans. Die tweede kans omvat een herontmoeting met een persoon uit het verleden. Het is de manier waarop hij langzamerhand weer zich het een en ander uit het verleden kan herinneren. De drama is over, om het maar even zo te zeggen, al heeft hij nog een lange weg te gaan om te komen waar hij ooit was. Het is in die zin misschien niet de meest romantische film ooit die je zal zien, maar wel eentje waarvan je het plot nooit meer zal vergeten. Een ondergesneeuwd pareltje in het overvolle aanbod van Netflix, waar je maar al te makkelijk in verdwaald.

Bekijk hier de trailer van Forgotten Love

Conclusie

En zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van deze blog. We hopen dat je met deze films, uit verschillende jaren en met verschillende romantische invalshoeken, eindelijk uit de voeten kan. We mean, alleen deze films zijn al goed voor ongeveer 2 of 3 filmavondjes (met je geliefde) dus dat is hartstikke fijn, dachten we zo. Alvast veel kijkplezier ennûh, als je nog suggesties hebt, horen we die graag.